Buscar este blog

lunes, 29 de junio de 2015

Flors de carbassó farcides

La primera vegada que vaig veure flors de carbassó, va ser a un programa del Jamie Oliver. Flors de carbassó que farcia amb ricotta i herbetes, les fregia i cap dins.

Al·lucinava amb aquell entrant! Quina pinta tenia! I amb flors de carbassó...!!

Això sí, a l'hora de farcir-les, vigileu que dins no hi hagi algun farcit ja, com alguna mosca...o qualsevol altre bitxito del camp. A vegades hi ha sorpreses.

Un entrant ideal a l'època en què estem. 

Ingredients:

- Flors de carbassó ecològiques
- Formatge de cabra
- Fulles d'alfàbrega

- Farina
- Ou batut
- Panko o pa ratllat

- Oli d'oliva

(No poso quantitats exactes perquè això va a ull de cadascú i de la mida de la flor)


Preparació:

1. Obrim la flor de carbassó (no cal netejar-la, només treure-li la pols amb un drap humit si vols) i la farcim amb una mescla de formatge de cabra i fulles d'alfàbrega fresques que haurem fet en un bol.

2. Un cop farcides les arrebossem amb farina, ou batut i pa ratllat i les deixem a la nevera uns minuts perquè l'arrebossat quedi ben pres.

3. Escalfem oli en una paella i, quan estigui calent, anem afegint les flors de carbassó farcides. A foc fort, deixem fins que estiguin daurades i traiem l'excès d'oli amb l'ajuda d'un paper absorbent.

Juntament amb una clara.....aperitiu d'estiu total!

Bon profit!

lunes, 22 de junio de 2015

Coca de Sant Joan 2015

Cada any intento fer una coca de Sant Joan, per dues raons:

Una perquè és el sant del meu pare i així li faig com a regal.
Dos perquè cada any vull que sigui una coca diferent, i m'agrada empescar-me-les per fer-la cada vegada més original.

La d'aquest any m'agrada molt. No és una coca amb massa de brioix, mai l'he fet, ja sigui per falta de temps i de paciència, tot s'ha de dir.

Aquesta està feta amb la versàtil pasta de full, i amb un farcit pels amants del mascarpone. Mireu....

Ingredients:

- 2 plaques de pasta de full
- 1 ou
- 6 cullerades de sucre
- 5 cullerades soperes d'atmetlla crua a trossets

PEL FARCIT:

- 250 ml llet de coco
- 200 g mascarpone
- 40 g sucre
- 25 g maicena
- 1 culleradeta de café soluble


Preparació:

1. Posarem a un cassó tots els ingredients pel farcit, en fred, i ho posem al foc, remenant constantment. Ho deixem coure fins que començi a bullir. Reservem fins que baixi la temperatura.

2. Forrem una safata de forn amb paper de forn i posem una placa de pasta de full ben estirada a la base.

3. Quan el farcit s'hagi refredat i agafat una mica més de consistència, l'afegim a sobre la base de pasta de full i, amb compte, cobrim el farcit amb una altra placa de pasta de full. Tanquem molt bé les vores per tal de que no ens surti el farcit. 

La manera més fàcil de tancar-ho és portar la pasta de full de sota cap a la de sobre, per tal de que quedi ben segellat.

4. Batem un ou sencer i l'afegim per sobre la superfície, juntament amb molt de sucre i molt d'atmetlla crua (de la que venen a trossets).
.
5. Ho coem al forn ja pre-escalfat a 210ºC durant 20-25 minuts, depenent del forn, fins que estigui la massa ben daurada per tot arreu.


I ja està.

Ja veieu que no teniu excusa per fer la vostra pròpia coca de Sant Joan.

Potser faltaria color, posar-hi una mica de fruita confitada...nosé, cadascú a la seva imaginació. Jo ho he fet amb el que tenia per la cuina. I de veritat que no li cal res més.

El secret, però, és la superfície de sucre, ou i atmetlla. No li cal ni un farcit. De debó, ja m'ho explicareu.

Bona revetlla i bon profit!

lunes, 15 de junio de 2015

El meu estofat de llegums

Ja sé que no és temps d'estofats però....

Aquesta recepta és un clàssic a casa meva. És l'únic estofat de llegums que faig i que m'encanta. 

No dur ni xoriç, ni botifarra ni cap ingredient fort, és molt senzill de fer, perquè me n'oblido durant 1 hora i, a més, és un plat únic fantàstic! Quan m'hi poso acostumo a fer una olla ben gran per després congelar-ne tuppers i tenir aquest estofat fet durant un o dos mesos.

Ingredients (per uns 8-10 plats, o moltes persones):

- 200 g llenties
- 200 g azukis (mongetes vermelles)
- 150 g arròs integral
- Algues (wakame, kombu) seques
- 500 g verdures varies (bledes, ceba, bròquil, carbassa, carxofes, carbassons....)
- 200 g calamars o sèpia
- Vi blanc o ratafia (toc personal)
- Aigua mineral
- Oli d'oliva
- Sal marina


Preparació:

1. Agafem una olla ben fonda i hi afegim TOTS els ingredients, en fred, tal qual. Això si, les verdures i el calamar talladets.

2. Quan començi a bullir, calculem 1 hora.

3. Quan hagi passat aquest temps, tastem i rectifiquem de sal o deixem uns minuts més de cocció.

Les algues ajuden a estovar les llegums, però això no necessitareu més d'una hora.

És fàcil, oi?

Un plat únic per tota la família!

Bon profit!

lunes, 8 de junio de 2015

Cuscús de verduretes i formatge feta

El cuscús és una bona alternativa per anar variant les nostres amanides estiuenques! És digestiu, ens aporta energia i li podem afegir el sabor que vulguem que sempre és ben agraït. Tinc pendent fer una recepta de cuscús dolç i tot!

Aprofitant que fa uns dies vaig grabar un programa del Cuines, gràcies a l'equip d'Aneto i al seu meravellós caldo per paella valenciana, avui us porto un cuscús cuinat amb aquest caldo i amb l'acompanyament que més m'agrada, la samfaina i un formatge grec, el feta!

Ingredients (per a 8-10 persones):

- 500 g cuscús (del precuit que venen)
- 600 ml de caldo per a paella valenciana ANETO
- 1 pebre vermell petit
- 1 carbassó petit
- 1 albergínia petita
- 1 ceba
- 100 g formatge feta
- Espècies (comí, pebre negre, menta seca, ras al hanout)
- Oli d'oliva
- Sal
- Julivert fresc


Preparació:

1. Posem el caldo dins una olla i li fem arrencar el bull. En aquest moment tanquem el foc, afegim el cuscús de cop, remenem i tapem. Deixem reposar uns 3-5 minuts.

2. Mentrestant haurem tallat les verduretes a dauets. Les daurem a una paella o wok amb un bon raig d'oli i un pessic de sal. Quan comencin a daurar-se les retirem i les afegim al cuscús juntament amb el formatge feta a dauets, el julivert i les espècies al gust.

3. Tastem per si hem de rectificar de sal.

I cap a taula!!


Hidrats, verdures, proteïnes i espècies per ajudar-nos a la digestió!!! Que més voleu?

Moltes gràcies ANETO per deixar-me tastar aquest caldo que encara no havia probat! Brutal!!

I moltes gràcies per l'amable i divertida visita a la fàbrica. Veure com s'obria una olla amb el caldo de pollastre acabat, i tastar-lo allà mateix, no té preu!! ....tot un aprenentatge que tothom hauria de conèixer!! Felicitats per la feina que feu!!


Bon profit!

lunes, 1 de junio de 2015

Salmorejo amb alvocat

M'encanten els salmorejos a l'estiu!! En menjaria cada dia en tots els àpats!

El gazpacho també m'agradaria que m'agradés, però els pebrots i el cogombre fa que se'm faci molt pesada la digestió, i nosé perquè el gust que té mai m'ha acabat d'agradar. En canvi, el salmorejo, que és tomàquet i pa....m'apassiona.

Voleu una versió més lleugera? Almenys, per tots aquells que us han tret el pa durant la dieta. Proveu-lo de fer amb alvocat! Queda igual d'espès i molt suau! De veritat que heu de fer la prova aquest estiu! Us sorprendrà!


Ingredients (per a 3 tasses):

- 500 g tomàquet madur
- 100 g alvocat
- 30 ml oli d'oliva del BO
- 1 cullerada de suc de llimona o vinagre
- Sal i pebre
- All (opcional)


Preparació:

1.Tritureu tots els ingredients junts, amb una túrmix o amb la termomix (si la teniu, no ho dubteu). Ben triturat, fins que quedi ben homogeni. També ho podem colar si ho volem més fi!

Cap a la nevera i llestos.

Per acompanyar, un ou dur i pernil salat sempre és la millor opció, però també li van bé trossets de pa o verduretes!

Bon profit i a disfrutar de la millor estació de l'any! A l'estiu tota cuca viu!!