Buscar este blog

lunes, 25 de mayo de 2015

Pastís "Banoffee Pie" explosiu!

Fa temps que no publico cap postre.

Aquest que us presento val per 10!! El vaig tastar a un japonés especialitzat amb dim-sums, si si, com ho llegiu, però no es tracta d'un postre oriental. Realment, no en conec la història, només sé que és anglès i que està deliciós!

També he de dir que és una bomba de calorietes....nata, dolç de llet i galetes, no és que sigui la millor combinació per l'operació trikini, però un dia és un dia, no? Sinó, que seria de la vida sense aquests petits plaers?

Super fàcil de fer! Apunteu!

Ingredients:

- 250 g galetes farcides de xocolata
- 110 g mantega

- 3 plàtans
-500 ml nata líquida per muntar
- 150 g dolç de llet


Preparació:

1. Primer farem la base del pastís, triturarem les galetes i hi afegirem la mantega desfeta. Disposarem la barreja a una base de pastís i deixarem refredar a la nevera perquè quedi una base forta (per aguantar la resta del farcit).

2. Pel farcit, muntarem la nata fins que quedi ben dura. Hi afegirem 30 g de dolç de llet escapada per la nata, perquè trenqui el color blanc i, a més, li dóni el toc de dolç ja que no li afegirem sucre (no cal).

3. A la base de galeta hi afegim dos plàtans a rodanxes, i la resta del dolç de llet, ben escampat per sobre les rodanxes de plàtan. A sobre hi diposem la nata que haurem muntat i barrejat amb la resta del dolç de llet. Decorem amb rodanxes fines d'un plàtan.

Facilet, oi?

Doncs no us podeu imaginar com n'és de bo.

Amb aquestes proporcions en surten uns 10-12 talls.

Li vaig fer per l'aniversari de la meva mare, 54 anyets, per això veieu espelmes!


Èxit assegurat per quan no teniu gaire temps ni gaires recursos!

Bon profit!

lunes, 18 de mayo de 2015

Amanida primaveral

Com m'agraden les amanides! Últimament només faig que menjar-ne!! I cada dia innovo, segons el que tinc a la nevera. Tinc molta imaginació i sempre provo de barrejar nous ingredients.

Aquesta recepta podria ser un plat únic tranquilament. Dur verdura, proteïna, fruita i greixets bons, com les nous!

A menjar verd!

Ingredients:

- Enciam trocadero
- Tomàquet madur
- Nous
- Maduixes
- Formatge de cabra

PER LA VINAGRETA:

- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 culleradeta de mel
- Sal i pebre


Preparació:

1. Amb les fulles del centre de l'enciam trocadero, que tenen forma de cassoleta, les rentem i les disposem al plat.

2. Omplirem cada cassoleta amb el tomàquet trossejat, les nous, les maduixes a trossets i el formatge de cabra que caramelitzarem lleugerament amb un soplet.

3. Finalment l'amanirem amb la vinagreta feta amb l'oli, el suc de llimona, la mel, la sal i el pebre.

Unes cassoletes per disfrutar-les!

Bon profit!

lunes, 11 de mayo de 2015

Remenat d'ous amb foie, pols de ceps i pernil

M'encanten les truites i els remenats, i no tinc gaires d'aquestes receptes al bloc.

Els ous són bons de totes les formes i coccions. Normalment faig truites i ous durs, els ferrats és només per ocasions especials. 

Avui us porto un remenat amb un trosset de foie (micuit, del bo) que corria pel congelador de casa els meus pares, pols de ceps deshidratats (la polseta que queda al fons de la bossa i que a vegades no sabem què fer-ne) i encenalls de pernil ibèric que havia comprat per l'ocasió. Ja que ens hi posem, ho fem bé, no?!

Ingredients (per a 2 persones):

- 3 ous de gallines feliçes
- 2 cullerades de llet
- Trosset petit de foie
- Mitja culleradeta de pols de ceps
- Encenalls de pernil salat
- Oli
- Sal


Preparació:

1. Batem els ous juntament amb la llet, un pessic de sal i la pols de ceps.

2. Posarem a escalfar una paella amb una mica d'oli. Quan aquesta hagi agafat temperatura, afegim els ous i el foie a trossets.

3. Donem unes quantes voltes als ous, a foc mig-alt, durant 1 minut, de manera que es cuinin però quedin melosos al mateix temps.

4. Retirem del foc i hi afegim els encenalls de pernil salat. Remenem una altra vegada i....

Crostó en mà i disfrutar!!

Mira que arriba a ser un plat senzill, però deliciós!

Bon profit!

lunes, 4 de mayo de 2015

Carpaccio de gambes amb guacamole picant

Comença la temporada de fer plats frescos, lleugers i plens de sabors!

Avui us porto una recepta de festa: un carpaccio de gambes amb una vinagreta de pebre vermell i un guacamole una miqueta picant, per donar-li un toc de passió a la gamba! De fet, podriem dir que aquest plat és afrodisíac.

Bé, no?

Ingredients (per a dos persones):

- 6 gambes grans congelades pelades
- 2 gambes congelades senceres
- Suc de mitja llimona
- 1 cullerada d'oli
- Pebre vermell
- Julivert

PEL GUACAMOLE:

- Mig alvocat madur
- 1 culleradeta de ceba tendra tallada fina
- Suc de mitja llimona
- Tabasc
- Sal


Preparació:

1. Pel guacamole, trinxarem, amb l'ajuda d'una forquilla, l'alvocat amb la ceba, el suc de llimona, la sal i el tabasc al gust. Reservem.

2. Per fer el carpacció, posarem un quadrat de paper film al marbre de la cuina, a sobre disposarem les 8 gambes tallades per la meitat (li treurem l'intestí en cas que el tinguin. Reservarem els caps de les dues gambes senceres). Posarem un altre tros de paper film per sobre les gambes i amb l'ajuda d'un corró les anirem aplanant fins que quedi una capa fina de gamba, ben fina.

3. Amb compte, treurem la primera capa de paper film i amb l'ajuda de l'altra capa i el plat de presentació, disposarem el carpaccio de gambes de manera que es mantingui bastant la forma. Un cop al plat, traiem la segona capa de paper.

4. Farem una vinagreta escurrent els sucs dels caps de les gambes, el suc de llimona i l'oli.

5. Posarem el guacamole al mig del carpaccio i amanirem amb la vinagreta. Espolsem una mica de julivert i pebre vermell, que haurem trencat amb els dits.

I llest!

Molta parrafada però no té massa feina. I el podeu tenir llest i congelat per l'ocació. 

Ara només falta una mica de pa per ajudar-vos a menjar-lo i....a disfrutar!

Bon profit!