Buscar este blog

miércoles, 30 de julio de 2014

Crumble de préssec amb gelat de vainilla La Fageda

Amb aquesta entrada vull...... 

Donar les gràcies a la cooperativa La Fageda, pels gelats que m'han fet arribar, sempre tan bons i tan agraïts.

Despedir-me fins al setembre, si, m'en vaig de vacances, i no unes simples vacances, m'en vaig a La Habana i a Riviera Maya, necessitava un viatge ben llunyà!! Espero tornar amb moltes idees!

I, finalment, m'auto-felicito pels 4 anys que porto mantenint aquest bloc i que tantes alegries m'ha donat!!

Ingredients (per a 3-4 racions):

- 2 préssec
- 1 xarrup de mistela
- 1 cullerada de sucre

- 40 g farina
- 20 g sucre
- 25 g mantega
- 20 g atmetlla filetejada
- 1 baina de vainilla

- Gelat de vainilla i nous de macadàmia de La Fageda


Preparació.

1. Tallar els préssecs a daus i disposar-los en un recipient pirex (apte pel forn), juntament amb la cullerada de sucre i el rajolí de mistela.

2. A part, barrejarem amb l'ajuda de les mans, la farina, el sucre, la mantega i l'interior d'una baina de vainilla. Quan haguem obtingut una pasta homogènea l'escamparem per sobre els daus de préssec, juntament amb l'atmetlla filetejada, a mode de crosta, i ho courem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20 minuts, fins que veiem que s'ha format una crosta daurada.


3. Finalment, servirem la porció de crumble amb una bola de gelat de vainilla!

El contrast fred del gelat amb el calent del crumble és espectacular!!

Feu la prova!


Bon profit!

I fins septembre!!!

jueves, 24 de julio de 2014

Arròs d'anques de granota i sèpia...i agraïments a Aneto

Volia fer una paella per participar a un concurs del Canal Cocina patrocinat pere Aneto. Al final va acabar sent un arròs, ja que per ser una paella l'arròs s'ha de coure en una paellera (valgui la redundància) però bé, el que compte és que va quedar molt bona i molt original! Amb anques de granota i sèpia!

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g arròs bomba
- 600 ml caldo de peix ANETO
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1/2 pebrot vermell
- 1 carbassó petit
- 3 cullerades de tomàquet fregit casolà ANETO o de salsa de tomàquet casolana
- 6 anques de granota
- 2 sèpies petites
- Sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Posem oli a una paellera o cassola i hi daurem les anques de granota i la sèpia trossejada. Un cop daurades ho retirem i reservem.

2. A la mateixa paella hi afegim els alls i la ceba a trossets, salpebrem i quan començi a daurar-se hi afegim el pebrot i el carbassó a trossets ben petits també. Deixem coure una bona estona (15-20 minuts) a foc lent. Finalment hi afegim la salsa de tomàquet i deixem que es cogui 10 minuts més.


3. Moment d'incorporar l'arròs i donar-li unes voltes, juntament amb el sofregit, uns 2 minuts. Seguidament hi evoquem el caldo de peix, la sèpia, tapem i deixem coure a foc lent 15 minuts. 5 minuts abans, però, haurem incorporat les anques de granota.


4. Un cop passat aquests 15 minuts, i l'arròs s'ha begut gairebé tota l'aigua, fiquem la paella dins el forn i el gratinem 5 minuts més.

I cap dins!

Com m'agrada que quedi amb socarrat....



I donar moltíssimes gràcies a ANETO pel tracte i tots els obsequis rebuts durant la fira d'Alimentària!

Sou uns cracks tan professionalment com personalment!

....un tovalló per la cuina, un ganivet grabat, el llibre del menú de família del Ferran Adrià i un davantal amb el nom del bloc grabat! Fantàstica sorpresa!

 

Una salsa de tomàquet casolana que encara no està a la venta! Em sento afortunada!!


Un pen per guardar-hi totes les fotos i receptes!! Genial!


Ara toca disfrutar de l'estiu i.... BON PROFIT!!

lunes, 21 de julio de 2014

Pastís mousse de préssec... lleugeret

Ja ha arribat la temporada de préssecs, tant temuda i alhora tant desitjada!

Que difícil es fa apreciar una fruita que la tens en tanta quantitat! Com sempre, volem el que no tenim i quan ho tenim ens costa apreciar-ho! Doncs bé, com cada any, toca inventar-se noves receptes per aprofitar l'excedent de préssecs de la vinya del meu pare.

Volia fer una mousse de préssec, però buscant per la xarxa, totes les mousses duien nata o ingredients molt potents,  i jo volia que fos ben lleugereta! I ho vaig aconseguir!

Dedico aquesta mousse a la Neus i al Jordi! Que els hi encanta la cuina i disfruten molt amb el menjar, com jo! ....Per aquelles paelles de Calella que disfrutàvem junts ara fa uns quants anyets!

Ingredients (per dos motlles):

- 300g préssecs de vinya
- 500 ml de suc de préssec natural
- 200 g philadephia light (o no)
- 130 g sucre 
- 1 sobre i una culleradeta de gelatina en pols (o 7 fulles)
- 3 clares d'ou
- Pessic de sal

- Base de pa de pessic (jo el vaig comprar)

PER DECORAR:

- Atmetlla crocant


Preparació:

1. Barregem al gelatina amb 100 ml del suc. 

2. Escalfem la resta (400 ml) del suc de préssec i quan comenci a bullir hi afegim la resta de suc amb la gelatina integrada. Batim bé amb una túrmix.

3. Seguidament hi afegim els préssecs de vinya a trossets, els sucre i la philadelphia. Tornem a batre bé fins que tinguem una crema ben homogènea. Reservem.

4. Muntarem 3 clares d'ou (que les tindrem a temperatura ambient) amb un pessic de sal. Un cop muntades les incorporarem, amb una espàtula, dins la mousse, per donar-li volum i textura.

5.  Preparem la base del pastís. Agafem un motlle rectangular i tallem el pa de pessic de la mida del motlle. El col·loquem a la base i, per sobre, hi afegim la mescla de la mousse que havíem reservat. (La recepta ens dóna per dos motlles rectangulars)

6. Deixem refredar a la nevera. 

NOTA: Està molt més bo d'un dia per l'altre!

7. Un cop fred el decorem amb la mermelada de préssec i una mica d'atmetlla crocant!


Un pastís mousse lleugeret, amb un toc de préssec ideal. Li he posat pastís de nom perquè dur una base de pa de pessic, però la textura és una mescla de flam i mousse. Una delícia!

Aquí us deixo alguns dels préssecs utilitzats a la recepta:


A disfrutar-lo i .....Bon profit!

lunes, 14 de julio de 2014

Gambetes i potetes de calamar al allet i picant

Avui us porto un aperitiu per anar fent gana abans de l'arròs o el pollastre a l'ast del dinar de cap de setmana! 

És tan fàcil de fer que no cal ni explicar-vos la recepta! Però mai està de més, i a sobre avui us porto un truquillu: què podem fer amb les potes de calamar o sèpia que no sabem com aprofitar-les?

Ingredients:

- 150 g de gambes i potes de calamar
- 2-4 grans d'alls
- 2 bitxos verds
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Pebre vermell
 

Preparació:

1. Posem una paella al foc amb un rajolí d'oli, els alls laminats i el bitxo tallat per la meitat. Deixem daurar-ho!

2. Quan l'all començi a agafar color, afegim les gambetes i les potes escorregudes i saltejem un minut.

3. Presentem amb un polsim de pebre vermell (picant o no!) i una mica de sal maldon!

...i un tinto de verano o una clareta ben fresca....


Això és disfrutar de l'estiu....i que del dinar se'n preocupi un altre!

Bon profit!

lunes, 7 de julio de 2014

Barqueta de formatges i bitxets

Canvi de mes!! I tapeta picantona...perquè sí!!!

Com m'agrada comprar revistes de cuina! N'acabo de descobrir una que es diu "tapes i pinchos" amb més de 100 idees diferents.

I aquest aperitiu que us ensenyo avui surt d'aquesta revista!

Ingredients (per a dues barquetes):

- 2 llesques de pa (aquest era de pa de nous)
- 2 tallets de formatge tendre (tipus ventero)
- Formatge emmental ratllat
- 4 bitxos frescos (verd i vermell) petits
- Pebre negre mòlt
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Posem a sobre de cada una de les llesques els tallets de formatge tendre, l'emmental que vulguis i els bitxos frescos tallats a rodanxetes (sense les llavors millor, que és el que realment pica)

2. Ho posem al forn preescalfat a 200ºC (amb calor a dalt i a baix), fins que el pa estigui torradet i els formatges ben gratinats.

3. Ho servim amb una mica de pebre negre (perquè piqui una mica més) i un rajolí d'oli d'oliva.

Andele que és estiu!!!

Bon profit!