Buscar este blog

lunes, 30 de diciembre de 2013

Coulant de torró i baileys.....per despedir l'any!!

Ho he aconseguit....després de molts intents m'ha sortit el coulant perfecte!! I tinc el truquillo perquè sempre surti bé!!!

Aquest coulant és fantàstic per aquests dies, ja que dur torró, o per la "cuesta de enero", quan no sapigueu que fer amb tota la resta de torrons que queden al rebost.

El toc de baileys ja sabeu que és clau perquè tingui la meva firma! Un vici, fins i tots pels menys golosos de casa.....

Ingredients (per a 4 coulants "hermosos"):

- 200 g torró de xixona
- 4 ous
- 50 g sucre
- 75 g farina
- 25 ml baileys
- Mantega (pel motlle)


Preparació:

1. Untem els motlles de magdalenes amb una mica de mantega.

2. Triturem el torró,els ous, el sucre, el baileys i la farina fins formar una massa homogenea i omplirem d'aquesta massa els motlles per magdalenes que haviem untat amb mantega.

3. Els congelem.

4. Quan els vulguem consumir, preescalfem el forn a 190ºC en la funció "a dalt i a baix". Quan hagi arribat a aquesta temperatura introduïm el coulant directament del congelador i deixem coure uns 15 minuts aproximadament. Estarà llest quan la part de la superfície s'hagi inflat. És el moment de treure'l del forn, desemmotllar-ho amb compte i presentar-lo als convidats, o a tu mateixa, que també quedaràs bocabadada després de veure la gran obra d'art que has creat!!

Només desitjar-vos que passeu un feliç any nou 2014!!!! Esperem que sigui millor, una mica millor ha de ser.....

Ara a pensar en els propòsits del nou any!!

Bon profit!

lunes, 23 de diciembre de 2013

Rotllo de carn ...molt fàcil i gens sec!!

Us el recomano!!

És fantàstic, boníssim, gens pensat i tan fàcil!! I sempre surt!!

De fet, és el plat estrella que penso presentar als meus 15 invitats per cap d'any! Espero que triumfi!! Gràcies Yolin per aquest plat tan sorprenent!! Passeu pel seu bloc que descobrireu receptes realment delicioses!!

Ingredients (6-8 persones):

- 1 focaccia (del mercadona)
- 1 kg de carn mixta (vedella i porc)
- 2 cebes tendres
- 2 porros
- 400 g bolets variats o xampinyons
- 500 ml caldo de pollastre ANETO
- 30 g maicena
- 1 cullerada de mantega
- 1 rajolí de vinagre mòdena reduïda
- Sal, pebre, julivert, romaní
- oli d'oliva


Preparació:

1. Deixeu macerar durant 30 minuts la carn amb sal, pebre, romaní picat i un rajolí de vinagre de mòdena. 

2. Talleu la focaccia formant 4 làmines fines (mireu el pas per pas del bloc que us semblarà més fàcil). Reserveu.

3. Tallem ben petit les cebes i els porros i 100 g de bolets. Els fregim fins que quedin ben cuits, juntament amb sal i pebre. Li podeu tirar un rajolí de salsa de soja enlloc de la sal, queda molt bo. Reservem.

4. És l'hora de formar els rotllos de carn. Posem 2 làmines de la focaccia ben juntes, sobre paper d'alumini. Escampem per sobre un rajolí d'oli, sal i pebre, i cobrim tota la superfície del pa amb la meitat de la carn picada reservada, de manera que quedi ben estesa. Finalment, al centre de la superfície i afegirem la meitat de les verdures cuites.

5. Enrotllem el rotllo amb l'ajuda del paper de plata, com si fessim sushi, presionant bé. El deixarem ben enrotllat i presionat, com si fessim un caramel.

6. Fem el mateix amb les dues làmines de focaccia reservades, l'altre meitat de la carn i l'altre meitat de les verdures.

7. Coem els dos rotllos al forn preescalfat a 200ºC durant 35 minuts.

8. Mentrestant farem la salsa. En una paella, amb una mica de mantega, afegim la resta de bolets, amb un rajolí de salsa de soja, i deixem que es daurin bé. Un cop s'hagin enganxat a la base de la paella afegirem el caldo ANETO amb la maicena ja dissolta. Deixem que el conjunt bulli i espessi lleugerament.

9. Quan la carn estigui feta pararem el forn i deixarem que reposi uns minuts. Tallem la carn a rodanxes i la servim amb la salsa de bolets.


Molllt bo! Us asseguro que no queda gens seca i la salsa li dóna un toc fabulós!!

 Bon profit i que passeu unes fantàstiques festes de Nadal i Sant Esteve!!!

lunes, 16 de diciembre de 2013

Mousse de cava

Aquest pastís l'he vist varies vegades a la blogsfera, i el tenia a pendents.

És un pastís ideal per nadal ja que dur cava i fruites. És molt molt lleuger, ideal per un dinar o sopar copiós, però sobretot és molt vistós a part de boníssim.

Si us agrada el toc de cava i la suavitat de la mousse.....apunteu!

Ingredients ( per un motlle de 18-20 cm):

PER LA BASE:

- 2 ous
- 50 g farina
- 50 g sucre
- 1 cp de llevat químic
- 2 cs de flocs de civada

PER LA MOUSSE:

- 300 ml de cava
- 150 g sucre
- 100 g iogurt grec
- 200 ml nata per muntar
- 4 fulles de gelatina

- Fruita (raïm, pinya, kiwi, mango....) per decorar


Preparació:

1. Farem la base del pastís triturant tots els ingredients, excepte els flocs de civada que tirarem al final. Ho deixem coure dins el motlle al forn preescalfat a 200ºC, entre 5-8 minuts, fins que la superfície està daurada. Reservem.

2. Per la mousse, muntem la nata amb el sucre. Reservem. 

3. Posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda uns 5 minuts. Les desfem escorrent-les i introduint-les dins un vas amb un dit d'aigua bullint.

4. Triturem el cava amb el iogurt i l'aigua amb la gelatina desfeta. Seguidament, afegim la nata muntada amb el sucre a poc a poc, amb una espàtula vigilant que no se'ns baixi.

5. Quan tinguem la mescla feta, ho evoquem sobre la base de pa de pessic i ho deixem refredar a la nevera unes hores.

6. Abans d'emplatar, tallem grans de raïm, daus de pinya, de kiwi.....i ho evoquem desordenadament sobre la superfície!!

Estem de festa!!


Bon profit!

lunes, 9 de diciembre de 2013

Rap "a la donostiarra"

Fa un parell de mesos la meva parella i jo ens vam escapar un cap de setmana llarg a les terres de la Rioja i al país basc, concretament a Logroño, Zarautz i San Sebastián. Allà vam poder disfrutar d'una gran selecció de pinxos i bons àpats.

Una llàstima que no m'hagués enrecordat de dur la càmara de fotos, i per això no vaig fer cap reportatge, que us asseguro hagués estat molt interessant.

Dedicat a aquesta fantàstica terra i a la seva cultura, us porto un plat de peix típic de San Sebastián.

Ingredients (per a dues persones):

- 2-4 cuetes de rap petites
- 2 cebes
- 1 patata
- 2-4 gambes i petxines
-100 ml aigua
- 50 ml vi blanc
- Un rajolí d'oli d'oliva
- Sal i pebre

PER LA SALSA DONOSTIARRA:

- 2-3 dents d'all
- 1/3 bitxo fresc
- 100 ml oli d'oliva
- 1 rajolí vinagre de mòdena
- 1/2 cp de pebre vermell dolç


Preparació:

1. En una safata pirex, hi fiquem la ceba tallada a rodanxes ben fines, la patata també tallada ben fina, les cuetes de rap, les gambes i les petxines. Ho salpebrem tot i hi evoquem l'aigua, el vi i l'oli d'oliva.

2. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant uns 25 minuts (fins que la patata estigui cuita, per això és important que la talleu ben fineta).

3. De mentres farem la salsa donostiarra. A una paella daurem els dents d'all ben tallats amb el bitxo i l'oli. És un procés ràpid, ja que l'all es daura molt fàcilment. 

4. Ho retirem del foc i seguidament hi afegim el vinagre i el pebre vermell. Remenem bé i ho reservem.

5. Un cop el peix i la guarnició estan cuits, els emplatem posant una mica de ceba, de patata, alguna gamba i petxina i la cua de rap. Finalment napem el plat amb el caldo de cocció del forn i una cullerada generosa de la salsa donostiarra (vigileu que pica!!).

És un plat de peix que no necessita molta elaboració i no s'embruten gaires estris.

Un plat complet dels meus....ja sabeu!

Bon profit!

lunes, 2 de diciembre de 2013

Llom amb salsa d'espinacs i torre d'albergínia

Aquest és un plat per sopar. Un plat complet, sa i fàcil de digerir ideal per a tothom.

Jo no acostumo a menjar porc, ni gaire carn vermella. De fet, menjo més peix que cap altra cosa, però de tant en tant va bé disfrutar de plats que, a simple vista, poden semblar secots, però si els tractes amb mimo i els hi poses imaginació, es poden convertir en exquisitesens.

Ingredients (per a dues persones):

- 6 filets de llom de porc
- Sal
- Oli d'oliva

PER LA CREMA D'ESPINACS:

- 150 g d'espinacs congelats
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs lleuger
- 1 rajolí de llet de soja

PER LA TORRE:

- 1/2 albergínia
- 1 patata gran
- Salsa de tomàquet
- Parmesà


Preparació:

1. Per la crema d'espinacs, els courem directament congelats dins un cassó amb un dit d'aigua. Ho deixem bullir 3 minuts. Ho colem i ho triturem amb el formatge cremòs i, si quedés massa espès, hi afegiriem un rajolí de llet de soja. Reservem.

2. Per la torre, tallarem l'albergínia a rodanxes i li donarem un escaldat d'1 minut amb aigua bullint. La marquem a una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la patata a rodanxes i la deixem coure dins l'aigua on haviem escaldat l'albergínia. Un cop cuita l'escorrem i reservem juntament amb les rodanxes d'albergínia ja passades per la planxa.

3. Courem el llom, volta i volta amb un pessic de sal i una mica d'oli.

4. Muntarem el plat posant els filets de porc a un cantó del plat, i els cobrirem amb la salsa d'espinacs. A l'altra banda fem una torre d'albergínia, patata, salsa de tomàquet i parmesà, i així successivament fins acabar amb una mica de parmesà ratllat.

Per sucar-hi pa!!

Bon profit!