Buscar este blog

miércoles, 30 de octubre de 2013

Café irlandés......trifàsic

Diuen que a la tercera va la vençuda. No sempre passa. En aquest cas, a la tercera vam aconseguir separar el café del whisky!

Com?

Amb molt de sucre i molta paciència. Però el resutat final no té ni molt gust a whisky ni és gens empalagós! Però en boca és ...ple vici!

Ingredients (per un got generòs):

- 5 cullerades de sucre
- 50 ml de whisky
- 100 ml de café
- Nata muntada


Preparació:

1. Es fica el sucre amb el whisky dins un got, i es porta al microones fins a l'ebullició. Es treu i es remena perquè el sucre es desfaci del tot.

2. A part, fem el café.

3. Tirem el café al whisky amb molt de compte, amb l'ajuda d'una cullera a la inversa per evitar que es toqui de cop i es barreji el café amb el whisky.

4. Finalment hi afegim nata muntada. Barregem les 3 capes i....

Fabulós!!

És molt fàcil de fer i el gust és increïble. Sembla que quedi dolç però no és gens empalagós, i el whisky s'evapora bastant al bullir.

Per un postre de cap de setmana per repetir!

Bon profit!

domingo, 27 de octubre de 2013

Arròs de botifarres amb crosta

Què us sembla un arrosset de diumenge... coberta  d'una crosta d'ou?

És una innovació que feia temps tenia a la ment, i aquí el plasmo, gràcies a l'aportació del caldo per a paelles ANETO.

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g arròs bomba
- 600 ml de caldo per paelles de carn i verdura ANETO
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- 1/2 xoriç
- 4 xampinyons
- 1 all
- 1 ceba 
- Oli d'oliva
- 3 ous
- Sal i pebre


Preparació:

1. En una paella daurem amb una mica d'oli un gra d'all, una ceba i 4 xampinyons. Quan aquests hagin agafat color afegim el xoriç i les botifarres a rodanxes i deixem coure 3 minuts juntament amb la resta de sofregit. 

2. Seguidament incorporem l'arròs i el caldo ANETO. Ho deixem coure a foc lent-mig uns 15 minuts. Mentrestant preescalfarem el forn.

3. Batem 3 ous i els escampem per sobre l'arròs ja precuit. Ho fiquem al forn a 200ºC fins que es torri la superfície i l'ou estigui completament cuit. Són uns 5 minuts de forn.

I ja està llest per servir-ho!

Fantàstic arròs per acabar un cap de setmana com cal!

Bon profit!

miércoles, 23 de octubre de 2013

Braç de gitano de nata i gema cremada

Per fi he trobat la recepta d'un braç de gitano sense que se'm trenqui, quedi com la pastisseria i com a mi m'agrada, ben farcit de nata i ben cremat de gema!

Gràcies Ramon per la recepta!! La repetiré!

Ingredients:

PER LA MASSA:

- 4 clares + 4 rovells
- 1 ou
- 50 g sucre + 50 g sucre
- Un pessic de canyella
- 50 g farina
- 50 g maicena

- 300 g nata per muntar
- 40 g sucre

PER LA GEMA:

- 1 ou i 1 rovell
- 100 g sucre
- 8 g maicena
- 50 ml aigua


Preparació:

1. Pel braç de gitano, muntem les clares amb 50 g de sucre. Reservem a la nevera.

2. Muntem els 4 rovells i l'ou amb 50 g de sucre i un pessic de canyella. Un cop els rovells hagin canviat a un color més clar i hagin pugat, incorporem la farina i la maicena amb un colador, ben a poc a poc, amb l'ajuda d'una espàtula. Finalment incorporem amb molta cura (amb moviments de dalt a baix) les clares muntades vigilant que no se'ns baixin.

3. Ho afegim sobre un paper de forn a una safata de forn i a coure's durant 5 minuts a 200ºC.

4. Un cop tenim la planxa de pa de pessic cuita, li donem la volta amb l'ajuda d'un altre paper de forn i, encara calent, l'enrotllem donant-li forma de braç. El reservem a la nevera amb el paper de forn envoltant-lo.

5. Muntem la nata ben freda amb el sucre fins que agafi molt cos. Vigilant que no se'ns passi i es torni mantega. Reservem.

6. Per la gema, barregem l'ou i el rovell amb el sucre, la maicena i l'aigua. Ho posem al foc fins que començi a espessir. Retirem i reservem.

7. Per muntar el braç, l'obrirem amb compte i el farcirem de la nata muntada. Per sobre el cobrirem amb la gema i el cremarem amb sucre i un cremador o un soplet.

El reservem a la nevera fins al moment de servir.

Només puc dir que vaig disfrutar molt fent-lo (tot i que patia igual) com menjant-me'l. Bé, menjant-me'l vaig disfrutar molt més, que coi!!


No us dóna la sensació com si digués: cómeme!!! jeje

Bon profit!

domingo, 20 de octubre de 2013

Musclus en escabetx

Us agraden els aperitius/vermuts dels diumenges?

A mi m'encanta acompanyar una copeta de vi o vermut amb uns musclus en escabetx, unes escopinyes, unes olives i/o unes patatetes fregides, de tant en tant també!

Doncs com que ja porto massa caps de setmana comprant conserves, he decidit començar-ne a fer a casa, i he començat per uns musclus en escabetx. Fàcils, fàcils!

Ingredients:

- 250 g musclus congelats sense valves
- 2 fulles de llorer
- 3 dents d'all
- 1 culleradeta de guindilles seques
- 100 ml oli d'oliva
- 100 ml de vi blanc


Preparació:

1. Fiquem els musclus directament congelats a un cassó, juntament amb el llorer, els alls, les guindilles, l'oli i el vinagre.

2. Ho posem a foc baix durant 10-15 minuts.

3. Ho conservem en pots, amb tots els líquids i ingredients, de vidre esterilitzats i cap a la nevera, o al rebost.

Si en feu molt vigileu de ficar els pots al bany maria, perquè es conservi millor!

Bon profit!

miércoles, 16 de octubre de 2013

"Tiramisú" lleuger de plàtan

Què bons que són els postres lleugers però ben sabrosos, oi?

Doncs aquest n'és un d'ells! Fem un tiramisú que no té res de tiramisú, però que ben fet i ben decorat en podria passar tranquilament.

Substituim el mascarpone per iogurt grec, el café per ron, el pa de pessic per galetes, el sucre per estevia i, a més, hi afegim una fruita que va genial amb el ron, el iogurt i la xocolata, el plàtan.

Som-hi!

Ingredients (per a dues copes):

- 2 iogurts grecs
- 2 culleradetes d'estevia
- 6 galetes
- rajolí de ron
- 1 plàtan madur
- Xocolata per fondre

 
Preparació:
1. Trenquem irregularment unes galetes i les fiquem a la base d'una copa. Les reguem amb un rajolinet de ron. 

2. Sobre les galetes hi col·loquem un plàtan madur i aixafat. A sobre, el iogurt grec ensucrat amb estevia en pols al gust de cadascú i, finalment, acabem amb una culleradeta de xocolata negre desfeta.

A la nevera perquè agafi consistència i ja ho tenim llest per saborejar-lo!!

Bon profit!

domingo, 13 de octubre de 2013

Mai thai

Estiu, tardor, hivern, primavera......m'és igual!

Un bon còctel entra a tothora!!! I aquest feia temps que hi anava darrera. Ja ho diuen "quien la persigue la consigue!"

Gràcies Miquel per trobar-me la recepta i fer-la cada vegada que t'ho demano sense queixar-te!!

Tenia el mojito com el còctel número 1, ara, ha passat a ser la segona opció.

Ingredients:

- 4 mesures de suc de taronja  (no cal que sigui natural)
- 4 mesures de suc de pinya
- 1 mesura de ron blanc
- 1 mesura de ron negre
- 1 mesura de triple sec
- 1 mesura de granadina
- 1/2 llima exprimida (el toc secret, crec jo)


Preparació:

1. Barregem tots els sucs i els licors a una coctelera. Finalment afegim la granadina i el suc de llima.

2. Afegim un parell de glaçons grans i mesclem bé (amb el moviment sexy de la coctelera).

3. Ho evoquem en gots de còctel o vasos llargs (aquest últim us aconsello, perquè quan començeu, no parareu!! Té com les patates fregides, alguna substància addictiva). Afegim alguns glaçons més en cas d'usar un got llarg, per tal que no s'escalfi.....tanquem els ulls, ens imaginem que estem al caribe amb una pulsera "todo incluido"......I A VIVIR!!!

Bon profit!

miércoles, 9 de octubre de 2013

Pollastre tikka massala

I tornem a orient!!

Si us agraden els plats especiats, complets i salsejats, aquesta és la vostra recepta! 

Un consell, vigileu amb la quanitat de bitxo que hi afegiu!! Millor que n'afegiu de menys a més, segons us agradi més o menys picant! Perquè sino us poden quedar uns llavis com si haguessiu tingut una sessió de botox.


Ingredients (per a dues persones):

- 2 pits de pollastre
- 40 g mantega

- Macerar amb: bitxo en pols (pebre vermell picant), suc llimona i sal

- Arròs basmati o pa àrab

PER LA SALSA TIKKA MASSALA

- 250 iogurt grec natural
- 1/2 cullerada de bitxo en pols (pebre vermell picant)
- 2 cullerades gingebre ratllat
- 2 dents d'all
- el suc de 1/2 llimona
- 1/2 cullerada de garam massala
- 2 cullerades oli girasol


Preparació:

1. Tallem el pollastre a daus i el deixem macerar amb el bitxo en pols, el suc de llimona i un pessic de sal durant una mitja hora a la nevera, mentre fem la salsa (tikka massala).

2. Per la salsa, mesclem tots els ingredients amb la batedora.

3. Barregem el pollastre amb 1/3 part de la salsa a una paella i ho deixem coure a foc mig-alt durant 5 minuts.

4. Un cop a passat aquest temps, ho fiquem a una safata de pirex amb la resta de la salsa i ho enfornem a 250ºC durant 10 minuts.

5. Acompanyem el plat amb arròs basmati o pa àrab.

Un plat la mar de senzill i ple ple de sabor!

Us animo a provar-lo, sobretot als amants de les espècies i del picant, que es l'essència del plat!

Bon profit!

domingo, 6 de octubre de 2013

Pastís de nubes

Fa un temps ja vaig publicar un gelat de núbols

De totes les llaminadures que existeixen, les "nubes" són les que em perden, i mira que jo mai he estat de menjar llaminadures. 

Aquest pastís és ideal per als nens petits, però per els grans també. Té un gust amaduixat, amb una textura tipus mousse, i barrejat amb la base de galeta és per pujar al cel! Alguns m'han dit que s'assembla al gust d'una pasta molt poc sana anomenada " pantera rosa". Qui ho vulgui/pugui comparar, ja em dirà si s'assembla o no!

Ingredients (per un motlle de 10x15cm):

- 450 g nubes (llaminadures)
- 400 ml nata per muntar
- 300 ml suc de taronja
- 100 ml llet

- 200 g galeta
- 100 g mantega


Preparació:

1. Triturem les galetes i les mesclem amb la mantega desfeta. Amb aquesta massa cobrim la base d'un motlle i ho duem a la nevera perquè agafi consistència.

2. Mentrestant, desfem les nubes amb la llet, el suc de taronja i la nata. Tot junt dins un cassó. Quan estigui desfet i ben homogeni, ho evoquem dins el motlle que teniem la base de galeta i ho deixem refredar a la nevera fins que s'hagi quallat (entre 5-6 hores). Ho podem adornar amb fideus de xocolata, nata muntada, cotó de sucre.....o sol. Com vulgueu!

I ja en podem disfrutar!

No té res de lleuger, així que vigileu!

Bon profit!

miércoles, 2 de octubre de 2013

Quiche d'espinacs amb panses i pinyons

....o també dit quiche a la catalana de pa de motlle integral.

Feia temps que tenia pendent fer una quiche, però com estem en post-operació bikini (si, hi ha alguns quilos de més que no volen marxar) he decidit substituir la massa brisa per pa de motlle integral. I farcir-la amb la recepta clàssica d'espinacs a la catalana.

Una recepta molt senzilla de fer i lleugereta.

Ingredients (per a  4 persones):

- 5 llesques de pa de motlle integral
- 400 g d'espinacs congelades
- 100 ml nata per cuinar
- 100 ml llet
- 2 ous
- Panses
- Pinyons
- Sal i pebre
- Formatge per untar 


Preparació:

1. Agafem les llesques de pa de motlle i amb un corró les estirem fins que quedin ben finetes. Cobrim la base i els laterals d'un motlle desmotllable amb el pa. I ho enfornem a 200ºC uns minuts, fins que el pa es torri lleugerament (5 minuts màxim). Deixem refredar.

2. Mentrestant, posem els espinacs (ja descongelats) dins un cassó amb la llet, la nata, sal i pebre. Ho deixem coure 5 minuts i hi afegim els ous. Ho triturem i hi afegim panses i pinyons al gust.

3. Evoquem la mescla d'espinacs sobre el motlle cobert amb el pa i ho tornem a dur al forn a 200ºC durant uns 15-20 minuts. Sabrem que està fet quan ho punxem amb un escuradents, aquest surti net.

4. Ho deixem refredar i afegim, per la superfície, una cullerada generosa de formatge per untar (light, si es vol).

Passa molt bé i és per tots els públics!!

Bon profit!