Buscar este blog

lunes, 30 de abril de 2012

Amanida de contrastos

M'encanten les amanides, i com més ingredients tinguin millor!

Aquesta que us proposo pot substituir, perfectament, un primer plat, ja que ens proporciona tots els nutrients que necessitem.

Per què l'he anomenat "de contrastos"? Doncs perquè té cinc tipus de sabors presents: el dolç de la mermelada de castanyes, el salat de la cecina, el formatge i els fruits secs, l'agre del vinagre, l'amarg de l'escarola i el picant de la rúcula. Tots els sabors englobats a un mateix plat, us ho imagineu? És una amanida molt divertida que no podeu deixar de preparar els propers dies de caloreta que espero que s'acostin.....

Ingredients:

- Bossa preparada de mescla d'enciams (enciams variats, espinacs, rúcula, escarola...)
- 1 tomàquet madur per amanides
- 50 g de còctel de fruits secs SANTO REINO
-  Cecina
- Formatge de cabra
- Orenga seca
  
PER LA VINAGRETA:
- 1 culleradeta de mermelada de castanyes (o mel o qualsevol altra mermelada)
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva extra verge
- 1 cullerada sopera de vinagre balsàmic
- pessic de sal


Preparació:

1. Posem a un plat un bon llit de la bossa de preparat d'enciams variats.

2. Tallem el tomàquet a rodanxes i l'afegim sobre els enciams. A continuació hi incorporem el còctel de fruits secs i amanim amb la vinagreta que haurem preparat barrejant bé tots els ingredients.

3. Seguidament, afegim la cecina a trossets i el formatge de cabra passat per la planxa uns segons. Decorem amb una mica d'orenga i unes llavors de chia.

I ja podeu anar a còrrer una marató!

Una amanida ben completa i plena de contrastos! El vostre paladar al·lucinarà!!

Doncs avui us he ensenyat dos productes que són innovadors i poc consumits a la nostra comunitat autònoma: la cecina i les llavors de chia, aquesta última completament nova per mi. Espero que sigui del vostre interés!

Bon profit!

sábado, 28 de abril de 2012

Esmorzars amb Forn Del Parral

Voleu esmorzar amb productes ecològics procedents de la Comunitat Valenciana?

Avui us vull presentar una empresa que té cura del medi ambient i, alhora, de la nostra salut, ja que produeix aliments de la manera més natural posible, aquest és el FORN DEL PARRAL, de Castelló.

És una empresa amb més de 30 anys d’experiència, oferint i garantint productes ecològics per a persones que valoren i volen una alimentació sana.

Si voleu veure detalladament com fan l’elaboració del seu pa, només cal que cliqueu AQUÍ i podreu veure amb detall cada un dels passos que segueixen per arribar al producte final.

Els productes que venen són: farines, pans, brioixeria i snacks tipus crackers, tots ells deliciosos. Només em falta agrair la generositat que han tingut d’enviar-me tot aquest lot que us mostro a les següents fotografies:


Farina de blat blanca
Farina d’espelta integral
Pa blanc de motlle
Pa de kamut de motlle
Brioix de xocolata


Galetes d’algues (d’espelta)
Cracker d’espelta
Cracker d'espelta amb xocolata
Crackers de sèsam (d’espelta)
Galetes de civada
Magdalenes de sègol
Magdalenes d’espelta sense sucre

I aquí us deixo dos tipus d’esmorzar: el dolç i el salat, perquè tingueu suficients idees per gaudir al màxim d’aquest pont (qui en tingui):

Café amb llet amb sortit de brioixeria ecològica : brioix i magdalenes


Xocolata a la tassa amb galetes de civada: lleugeres i al punt de dolç


Crackers de sèsam embolicats amb encenalls de pernil ibèric: per gourmets


Entrepà de pa de kamut amb tomàquet i pernil ibèric


Qualsevol d'aquests esmorzars té èxit assegurat!!

Bon profit!

jueves, 26 de abril de 2012

Truita de patates xips express

Ja sabeu que em van les receptes "express". Aquesta d'avui és una truita de patates que es fa amb un quart d'hora de rellotge, calculat!

Heu tastat mai una truita feta amb patates xips de bossa??

Us asseguro que qui la prova no ho endevina! Té el mateix gust que la truita de patates clàssica. I és tan rápida de fer, que no teniu excusa!! Les quantitats no us les poso perquè és a ull. Més o menys us puc guiar dient-vos que 4 ous admeten aproximadament més de ½ bossa de patates.

Ingredients:

- Ous
- Patates xips SANTO REINO
- Oli d’oliva HOJIBLANCA
- Ceba (opcional)

 
Procediment:

1.       Si voleu que la truita tingui ceba, només l’heu de saltejar a la paella amb una mica d’oli i sal fins que estigui tova i daurada. La podeu tenir feta del dia anterior i guardar-la a la nevera.

2.       Agafeu els ous que tingueu a la nevera i els bateu bé, si pugen una miqueta molt millor, la truita quedarà més esponjosa. 


3.        Obriu una bossa de patates i aneu trossejant amb les mans les patates directament sobre la barreja d’ous, fins que quedi una massa ni espessa ni líquida, ho notareu. Com en la foto:


4.       Afegim la ceba a la barreja, si volem la truita amb ceba, i la quallarem a la paella, amb una mica d’oli, volta i volta, intentant deixar-la lleugerament crua per dins.

5.       Mentre es qualla la truita prepareu una amanida verda en un plis plas!


Heu vist que esponjosa i bonica que queda?? Aquesta no li vaig posar ceba perquè no tenia prou temps.

Tampoc cal posar-hi sal perquè les patates xips acostumen a ser bastant salades.

És un àpat ideal per un dia amb presses!!

Bon profit!!

domingo, 22 de abril de 2012

Tartaletes dolçes per Sant Jordi

Jo reivindico Sant Jordi com el dia dels enamorats!!!

El dia de Sant Valentí no se qui se'l va inventar, però una cosa és clara, no té ni la llegenda, ni la història, ni la cultura, ni res que s'assembli a la nostra diada de Sant Jordi. Les paradetes de llibres a les Rambles, els vendedors de roses a totes les cantonades de qualsevol poble o ciutat, el caliu del bon temps, l'olor de la rosa acabada de tallar.....és un dia màgic que ningú pot passar per alt, sobretot perquè no es pot encara que es vulgui. Es respira a l'ambient.

Aquest any, les nostres companyes d'ENFOGONA'T (la Marina de Tapa't de Tapes i  la Clara de Quins Fogons!) ens han proposat com a recepta d'inaguració, tot un mèrit, elaborar un plat per Sant Jordi. No en conec gaires, el pa de Sant Jordi, el pastís que van elaborar una vegada per tv3, i poca cosa més. Així que vaig decidir inventar-me la recepta, i després d'algunes proves que van resultar ser un fracàs, vaig provar de fer-ne una que, si més no, era curiosa.

Doncs aquí us presento la meva recepta per l'ENFOGONA'T per Sant Jordi, unes tartaletes individuals de crema de mango i puré de maduixa, senzilles però molt bones. Ah, i acompanyades d'un detall que no puc passar per alt ja que ha estat el que més feina m'ha donat, la rosa de Sant Jordi!!

Ingredients:

- Massa brisa 
- 2 mangos madurs
- 200 g mató
- 4 cullerades de sucre
- Maduixes

PER LA ROSA DE FONDANT:
- 50 g de núvols de sucre
- 100 g sucre glaç 
- Colorant vermell
- Fulles de menta


Procediment:
1. Primer farem les roses amb fondant. Desfarem els núvols de sucre al microones vigilant cada 10 segons, fins que estiguin desfets. Ho barrejarem amb el doble de quantitat de sucre glaç i unes gotetes de colorant vermell, per donar-li un color més semblant a la rosa.

2. Quan tinguem la barreja feta una bola que no se'ns enganxa a les mans, procedirem a fer la forma de la rosa. Jo ho vaig fer mirant aquest video: http://www.youtube.com/watch?v=FUn_bsH0IOw. Reservarem a la nevera.

3. Per fer les tartaletes, tallarem rodones de masa brisa de la mida de les cassoletes que utilitzarem per emplatar **. Les punxarem amb una forquilla i les courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts, fins que quedin daurades. Deixem refredar.

4. A part, triturarem els dos mangos tallats amb el mató i dues cullerades de sucre. Per una altra banda, triturarem les maduixes amb el sucre restant.

5. Per la presentació, omplirem la base de les tartaletes amb la barreja de mango i mató. Farem 4 línies a la superfície amb un ganivet perquè les maduixes triturares es mantenguin dins els solcs, sense barrejar-se amb el mango.

6. Finalment, decorarem amb la rosa de fondant i dues fulles de menta, que faran l'efecte de ser les fulles de la rosa.



** UN CONSELL: unteu les cassoletes amb mantega o poseu-hi un paper sulfuritzat, perquè si no us quedarà la massa brisa enganxada, com en el meu cas, i fa mooolta ràbia!

És un postre lleugerament dolç, equilibrat i digestiu. Ideal per obtenir la força necessària per seguir passejant per les paradetes de llibres.

Feliç dia de Sant Jordi!!!

.....i Bon Profit!!!

viernes, 20 de abril de 2012

Duet de Carquinyolis

Hi ha alguns restaurants (pocs) que, per postres, acostumen a portar-te un platet de carquinyolis amb un gotet o un porró amb moscatell. Com més els disfruto és sucant el carquinyoli al licor, la barreja en boca és sensacional.

Tota la vida he menjat carquinyolis, des de ben petita, però mai els havia elaborat! Fins que les nostres companyes del Memòries d'una cuinera ens han proposat el repte. Vaig pensar: "d'aquesta no me n'escapo!!". 

Al ser la primera recepta de carquinyolis que preparo, vaig pensar fer els tradicionals i també una segona versió, a veure que passava, i va encantar. Així que aquí us presento el meu duet de carquinyolis: els clàssics amb atmetlla i els innovadors, amb xocolata de taronja i avellana. Us ho perdreu??

Ingredients:

- 250 g farina
- 125 g sucre
- 1 ou
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Polsim de canyella en pols
- 1 rajolí d'anís o moscatell
- 1 rajolí de llet
- Atmetlles crues SANTO REINO
- Avellanes torrades
- Xocolata amb taronja (70% cacao)


Preparació:

1. Barrejarem, a un bol, la farina, el sucre, el llevat, l'ou i la canyella, amb l'anís i el rajolí de llet, fins que ens quedi una massa humida i farinosa.

2. Dividim la massa en dos i les estirem (sobre la placa de forn forrada amb paper de forn) de manera que tinguin, aproximadament, 3 cm d'ample per 1 cm d'alçada.

3. En una d'elles li clavem atmetlles crues i en l'altre les avellanes i trossets de xocolata amb taronja.

3. Els coem a 190º durant 15 minuts. En aquest moment, els traiem i amb un ganivet molt esmolat els hi fem talls de biaix d'1 cm. Els tornem a posar al forn 5 minuts més.

Com més estona estiguin al forn, més durs quedaran un cop es refredin.

Voldria aprofitar aquesta entrada per agrair a l’empresa SANTO REINO la generositat que han tingut de fer-me arribar tot aquest sortit d’aperitius, com podeu veure a la fotografía.

  
SANTO REINO és una empresa amb més de 40 anys d’experiencia i dedicació que ens proporciona una selección d’aperitius (patates fregides, snacks i fruits secs) sense conservants ni additius, perquè poguem disfrutar-los de la forma més saludable posible.

Dins d’una dieta mediterránea i equilibrada, algun caprici és necessari per ser feliços, sinó la vida seria molt avorrida, no trobeu?

Bon profit!!

miércoles, 18 de abril de 2012

Mousse de xocolata

Per als xocoaddictes... i llaminers!!!

...i pels que no!! Perquè ja sabeu que la xocolata i jo no som millors amigues, tot i que tampoc som enemigues, però aquesta mousse me l'acabaria i, fins i tot, en lleparia el plat!!! 

És molt fàcil de fer, únicament necessiteu un parell d'hores de nevera perquè agafi consistència, això si sou capaços d'aguantar, perquè si no podeu, descarteu la gelatina i directament cap a l'estòmac!! O cap als malucs!!

Ingredients:

- 200 g de xocolata amb llet
- 200 g mascarpone
- 200 ml de llet
- 75 g sucre
- 2 fulles de gelatina


Preparació:

1. Posem un cassó al foc i afegim la llet i la xocolata a trossos. Remeneu constantment per evitar que la xocolata s'enganxi a les parets del cassó i es cremi.

2. Un cop desfeta, afegim el mascarpone, el sucre i les fulles de gelatina (prèviament hidratades amb aigua freda i escorregudes).

3. Triturem tot el conjunt amb la batedora fins que ens quedi una crema homogènea.

I cap a la nevera, a esperar una miqueta........

........ja ho diuen, no??!!  " Lo bueno se hace esperar "

Doncs això!!

TRUQUILLU!!!  Aquesta mousse també us pot servir com a pastís, fent una base de galeta i mantega, o utilitzant massa brisa, i decorant la superfície amb "lacasitos". Genial tant per grans com petits!!

Bon profit!!

domingo, 15 de abril de 2012

Risotto de xocolata blanca i baies de goji

Vet aquí la meva proposta dolça amb arròs pels meus nois de la Recepta del 15!!

L'arròs és el cereal més consumit al món. I al ser de sabor neutre, ens permet cuinar-lo amb qualsevol ingredient que ens imaginem.

La recepta que us presento s'assembla a l'arròs amb llet clàssic però no és així, ni molt menys, aquesta recepta el supera, ho prometo!! I sino us ho creieu ja sabeu, apunteu els ingredients:

Ingredients (per a dues cassoletes):

- 80 g d'arròs blanc ecològic INT-SALIM
- 300 ml de llet vegetal (soja, avena, arròs, atmetlla...)
- 1 baina de vainilla
- 1 culleradeta de mantega
- 40 g xocolata blanca
- 10 g baies de goji


Preparació:

1. Posem un cassó al foc amb una mica de mantega i l'arròs. Donem unes voltes i, seguidament, afegim una mica de llet vegetal i la baina de vainilla tallada per la meitat.

2. Remenarem constantment, i quan l'arròs vagi absorbint la llet, anirem evocant-ne més, per donar-li la melositat i consistència d'un risotto.

3. A mitja cocció (als 10 minuts aproximadament) hi afegirem la xocolata blanca i les baies de goji.

4. Deixarem coure l'arròs fins que estigui tou, uns 20 minuts en total, sempre afegint més llet si fos necessari. I, finalment, emplatem el nostre risotto dolç.

Decorem amb la baina de vainilla i unes fulles de menta....!!



Un consell:  feu el doble de les quantitats que us presento, produeix una addicció imparable!!

Si no teniu baies de goji, podeu afegir panses, orellanes, maduixes deshidratades....el que tingueu al rebost o fins allà on pugui arribar la vostra imaginació!

No és necessari que hi afegiu sucre, la xocolata, la llet i les fruites deshidratades ja són suficientment dolçes pel meu gust....però "contra gustos....".

Bon profit!!

jueves, 12 de abril de 2012

Tomàquet farcit d'arròs al pesto

L'ingredient escollit a la Recepta del 15 d'aquest mes és l'ARRÒS!! I els companys que ho organitzen ens diuen "amb l'arròs si que farem feliços a molts, oi??".  Segur que sí, però per mi, aquesta proposta té tant avantatges com inconvenients. Avantatges perquè amb l'arròs es poden fer mil i una receptes, i inconvenients perquè, de totes elles, quina m'agrada més per publicar??

No creieu que com més tenim, més difícil se'ns fa elegir?? Doncs això és el que m'ha passat amb aquest ingredient, tenia varis plats i, finalment, m'he decidit per dos: el que avui us presento, un  tomàquet farcit amb un arròs molt especial, que m'encanta quan fa caloreta, i un risotto dolç que t'he l'has de menjar assentat i ben agafat per evitar caure.........però us haureu d'esperar a la propera entrada, dia 15!!!

Ingredients (per a dues persones):

- 2 tomàquets madurs (per farcir)
- Arròs blanc cuit
- Un gra d'all
- Pinyons
- Fulles fresques d'alfàbrega
- Parmesà
- Oli d'oliva
- Sal i pebre



Preparació:

1. Tallem el barret del tomàquet i el buidem per dins, amb l'ajuda d'una cullera.

2. Fregim en una paella el gra d'all ben talladet. Quan començi a agafar color, hi afegim pinyons al gust i l'arròs blanc cuit. Seguidament hi incorporem les fulles d'alfàbrega ben picadetes, el parmesà ratllat i salpebrerem.

3. Farcirem el tomàquet amb l'arròs al pesto, i decorarem amb una mica més de parmesà i una fulla d'alfàbrega fresca!!


Aquest plat és perfecte si l'acompanyem d'una clara ben fresqueta.......si això no és vida............

Bon profit!!

martes, 10 de abril de 2012

El plat combinat per cuidar-nos.....

Ja us heu acabat la mona, les torrades de santa Teresa, els bunyols.... i totes les receptes "lights" de Setmana Santa???

Jo sí, perquè com sempre dic, com més aviat s'acabi millor! jajaja

Així que a partir d'ara....i fins les vacances d'estiu (qui en tingui) no hi ha excusa per no cuidar-nos. Hem d'estar lleugers, forts i multivitaminats per aguantar les altes temperatures, la deshidratació i tot el que la fantàstica estació de l'estiu ens proporciona!!!

Per aquesta raó, la publicació d'avui és un plat complet ideal per començar aquesta nova temporada. 

Esteu llestos per eliminar els excessos i omplir-vos de salut i bons aliments???!!

Ingredients (per 1 plat combinat):

- Enciam variat
- 1 tomàquet
- Maduixes
- Un ou (de dos rovells....sorpresaa!!!!)
- Pa
- Oli d'oliva
- Vinagre balsàmic
- sal maldon i pebre


Preparació:

1. Courem l'ou a la paella, amb una mica d'oli. El farem a la planxa, no fregit.

2. Un cop cuit el salpebrerem i disposarem al plat de presentació.

3. A part, farem l'amanida punxant les fulles d'enciam per una broqueta de fusta, i posant la meitat d'un tomàquet a cada un dels extrems, per subjectar-ho bé. També hi posarem maduixes talladetes i amanirem amb oli i vinagre balsàmic.

4. Finalment, tallarem una mica de pa per sucar el rovell de l'ou, i alhora, ens ajuda a aconseguir un plat complet que ens dóna energia fins a l'hora de berenar.

Qui s'hi apunta!!??

Bon profit!!

miércoles, 4 de abril de 2012

Crespells mallorquins....

...sense forma.....

Els crespells són uns dolços semblants a les galetes, típicament mallorquins, tradicionalment consumits durant la Pasqua. Normalment se'ls hi dóna forma d'estrella, de flor...o del motlle que tinguis a l'abast, però com que aquestes galetes no les vaig fer a casa meva, on tinc tots els gadgets i més, vaig haver de donar-li la forma amb la mà, però no per això estaven pitjor, al contrari, van acabar tenint un aspecte més rústic.

Són ideals per esmorzar, berenar o acompanyar el café o te. A més, són fàcils de transportar perquè tenen una textura dura difícil de trencar. Sinó mireu les fotos i valoreu-ho vosaltres mateixos.......

Ingredients (per 9 super-crespells):

- 300 g farina de força SANTA RITA
- 1 rovell d'ou
- 100 g de llard
- 100 g de sucre
- 30 ml de llet
- 30 ml d'oli aromatitzat amb taronja MALLAFRÉ
- 30 ml suc de taronja
- rajolí d'anís


Preparació:

1. Mescleu tots els ingredients fins que pogueu formar una bola homogènea i fàcil de treballar. Reserveu durant mitja horeta, perquè la massa reposi.

2. En aquest moment estireu la massa amb el corró, fins deixar-la amb un gruix de mig centímetre, i li doneu la forma que vulgueu amb els motlles, o simplement agafeu trossets de massa, les poseu sobre la safata del forn, amb paper de forn, i les aplaneu donant-li la forma amb les pròpies mans, com en el meu cas.

3. Quan tingueu la safata ben plena, les cuineu a 200ºC durant uns 20 minuts, fins que començin a agafar color daurat.

4. Les deixem refredar perquè agafin una textura més consistent i ..........


............correu que volen!!!!! 

Espero que els blogaires mallorquins els hi agradi la recepta, està feta amb tot el meu amor!!!

Bon profit i bona Setmana Santa!!!!

lunes, 2 de abril de 2012

Pastís de crema i maduixots

Avui celebro, amb una mica de retard, el sant de la meva mare, Dolors, que va ser divendres passat i també celebro l'arribada dels 200 seguidors!! Moltissimes gràcies per estar aquí, a tots els 200 més molts d'altres que em seguiu anònima i sileciosament.

Aquest pastís fa molt de temps que el volia fer, de fet, no és ben bé com volia que sortís, però la falta d'ingredients i la falta de temps (penseu que el vaig fer en 30 minuts, i a l'hora ja gairebé ni en quedava) em va obligar a escurçar ingredients, tot i que el resultat va ser espectacular!!

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- Maduixots


Preparació:

1. Coure la pasta de full uns 15 minuts amb el forn pre-escalfat a 220ºC.

2. Mentrestant, farem la crema pastissera com diu la recepta de l'enllaç.

3. Quan la pasta de full estigui cuita la reservarem perquè es refredi, al igual que la crema pastissera. Quan aquesta estigui tèbia l'evocarem sobre la pasta de full i, finalment, cobrirem tota la crema amb làmines de maduixots.


De vici total.

El dia que tingui tots els ingredients que necessito i el temps suficient per fer-lo, us ensenyaré el meu pastís preferit ja que dur els ingredients que més m'agraden: galeta, mascarpone, crema i fruites.... Qué será, seráaaaa....!!

Bon profit!!