Buscar este blog

martes, 17 de enero de 2012

Tumbet "malloricà"


Què és un tumbet "malloricà"?

Doncs una fusió de mallorquí amb americà!! Si, si, no m'he tornat boja. Com alguns sabeu, el tumbet és un estil semblant a la samfaina catalana, però d'origen mallorquí. Aquest tumbet, però, té un toc especial, els calamars amb salsa americana, que molt generosament em va fer arribar l'empresa de conserves Calvo. Per això la fusió amb estil americà.

A Calvo, a més de fer conserves de peix, també elaboren patés, plats llestos per menjar, com l'amanida de cous-cous que apareix a la foto, inclús hamburgueses i salsitxes. És una empresa que va creixent a poc a poc gràcies als ingredients d'alta qualitat que fa servir. Per aquesta raó he volgut tastar aquests calamars amb salsa americana. I de què està feta la salsa americana? Doncs és una mena de sofregit a base de tomàquet, ceba, oli, espècies i sal, però d'un sabor per paladars exigents....

Ingredient (per 4 persones):

- 300 g de salsa de tomàquet
- 2 patates
- 2 cebes 
- 2 pebrots verds italians
- 1 albergínia
- 3 llaunes de calamars amb salsa americana Calvo
- oli d'oliva



Preparació:

1. Pelarem i tallarem les patates a rodanxes fines. Un cop les tinguem, les col·loquem en un plat, tapat amb paper film i ho introduim al microones durant 10 minuts, a màxima potència.

2. Mentres, tallarem la ceba, l'albergínia i els pebrots en rodanxes, i ho sofregirem a una paella amb una mica d'oli d'oliva i un pessic de sal.

3. Un cop les patates i les verdures estiguin cuites, emplatarem: primer posem una capa de salsa de tomàquet al fons del plat, seguidament fem una capa de rodanxes de patates, i a sobre hi posem la resta de la verdura saltejada (ceba, albergínia i pebrots). Finalment, al cim de la muntanya, hi disposem els calamars amb la seva salseta americana.


  Ràpid i gustós!!
Que vagi de gust!!

22 comentarios:

  1. ostras cuando veo la foto no me cuadra,pero luego leyendo ya veo que has fusionado dos maneras.El resultado tambien esta muy apetecible y bueno.
    peto

    ResponderEliminar
  2. Pero que ocurrencia, nada anotadito queda, que original!

    ResponderEliminar
  3. Es un plato que me encanta y con los calamares tiene que ser una delicia. Me gusta
    Besos

    ResponderEliminar
  4. Carai quina explosió de sabors!!! No se si m'atreviria amb tot junt, pero he de confesar que fa bona cara.
    Petons
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  5. Súper guay! ;)
    Me apetece mucho probarlo

    ResponderEliminar
  6. jajajjaja, est la bomba Roser!!! petonets reina

    ResponderEliminar
  7. Molt bona idea fer la combinació ha de quedar molt bo!
    Un abraçada

    ResponderEliminar
  8. A mi m'encanta el tumbet mallorquí, però provaria aquest platet per dinar sense miraments! Quina pinta més bona i super sà, si senyora! ;)
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  9. M'ha agradat el nom que li has posat!! jejej una fusió de cultures! I el plat t'ha quedat complert i una bona presentació, deliciòs!
    petons

    ResponderEliminar
  10. Guapa, Blogger no me dejaba comentarte.
    No entendía al principio yo lo del "Malloricà", creía que estaba olvidando mis escasos conocimientos del catalán, jajajaja. Pero, después de leer la receta, me parece una fusión muy acertada, y muy rica.
    Besotes.

    ResponderEliminar
  11. Molt ben pensat el nom! Segur que amb aquests calamars li dones un toc molt especial.
    Petons.

    ResponderEliminar
  12. Visca la cuina de fusió! :)
    No he tastat aquesta conserva de Calvo, però realment té molt bona pinta.

    ResponderEliminar
  13. Super fashion!! Quan he llegit malloricà...he entès maric...bé deixem-ho aqui..je, je,je(és que jo també...) Els tombets m´encanten i aquesta fusió deu ser deliciosa...per patentar-la vaja.

    ResponderEliminar
  14. Buenas noches Roser. Un tumbet Mallorquín muy rico y original con todas esas verduritas que lleva y los calamares que le has puesto. Yo solo lo preparo con verduras.
    Un saludo Paco

    ResponderEliminar
  15. No lo he probado nunca con los calamares y la salsa americana, pero desde luego es una idea fantástica

    Bon cap de setmana!!!!

    ResponderEliminar
  16. Qué rico Roser. Yo hice con esa misma lata un arroz y queda genial. Yo prefiero tu receta, con verduricas, genial. Besos

    ResponderEliminar
  17. Mmmm... esto tiene que estar de escándalo!!, no lo he probado nunca, los calamares tienen que darle un toque muy bueno, en cuánto pueda lo tengo que hacer.

    Un abrazo!!

    ResponderEliminar
  18. Mmmm... esto tiene que estar de escándalo!!, no lo he probado nunca, los calamares tienen que darle un toque muy bueno, en cuánto pueda lo tengo que hacer.

    Un abrazo!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!