Buscar este blog

domingo, 29 de agosto de 2010

CUINA MARROQUINA: FALAFEL


Com que m'agrada tant innovar i probar nous plats d'altres països i costums, acostumo a fer, de tant en tant, un sopar temàtic, és a dir, un sopar basat en plats típics d'algun país.
Aquesta vegada ha tocat la cuina del marroc.

El sopar va constar de 3 plats, dos dels quals són molt coneguts i un postre molt especial perquè vaig haver d'improvisar amb els ingredients que tenia a mà però finalment em va sortir un postre molt interessant i realment bo.


Avui començaré explicant-vos el primer plat, que en realitat és un aperitiu: el FALAFEL!!!

INGREDIENTS (per 4 persones)

Per la croqueta de cigrons:
- 1 pot de conserva de 400 g de cigrons cuits

- 1/4 de ceba tendra

- 1 all petit

- 1 cp de julivert

- 1 miqueta de cumí mòlt, pebre dolç, curry, sal i pebre

- Farina i sèsam (per arrebossar)

- Oli d'oliva (per fregir)

Per la salsa de iogurt:
- 1 iogurt natural

- 100 g de maionesa (pot ser industrial, i fins i tot light)

- espècies al gust: julivert, cumí, pebre, curry, menta, cibulet



PREPARACIÓ

- Per la salsa de iogurt: mesclar en un bol el iogurt sencer amb la maionesa i totes les espècies. Deixar reposar a la nevera

- Pel falafel de cigrons: Introduir en una trituradora tots els ingredients i triturar fins que quedi una pasta compacta.

- Fer formes de croqueta aixafada, o la forma que vulgueu, passeu-la per farina i sèsam i fregiu a foc fort volta i volta (ja que els ingredients de l'interior ja estan cuits)

- Deixar escòrrer l'excès d'oli amb paper absorvent.

Emplatar i llest per tastar!!


Calories per ració: 200 kcal aproximadament, depenent de la quantitat de salsa que es mengi, es pot elaborar una versió light si la maionesa i el iogurt també ho són.



viernes, 20 de agosto de 2010

Salmó a la planxa amb amanideta d'estiu


Aquest és un plat que vaig veure a un programa de cuines del canal "Estil9", anomenat "Plats", i que jo l'he adaptat una mica al meu gust.

És un plat molt refrescant on l'ingredient principal és el salmó, però amb un acompanyament que fa resaltar-li el gust i, alhora, refresca.

Espero que el tasteu abans que s'acabi l'època de la síndria, de la qual en sóc una gran fan!!

INGREDIENTS (per 1 persona)

- 150 g de salmó fresc o congelat (el llom molt millor)

- 100 g de síndria

- 100 g de tomàquet

-10 g de pinyons

- alfàbrega

- 1 cs d'oli

-vinagre de mòdena

-sal maldon

PREPARACIÓ

- Tallar a daus petits la síndria (vigilant de treure-li les llavors), el tomàquet sencer i l'alfàbrega.

- Deixar la barreja macerar amb l'oli, el vinagre i la sal, a més a més dels pinyons.

- Seguidament, fer a la planxa el salmó sense oli (important, el salmó ja és suficientment greixós), volta i volta, vigilant que dins quedi un pèl cru, amb tot el gust i aroma. Quan estigui cuit posar-hi la sal maldon.

- Emplatar tot el conjunt i...llest per assaborir-lo!!

Que profiti!!!


Observacions: si no t'agrada la síndria, pots variar l'amanida posant altres fruites o verdures, com pebrot verd, ceba tendra i tomàquet.... el que vulguis, imaginació al poder!

Calories per ració: 350 calories. És un plat ideal per a dietes d'aprimament.

lunes, 16 de agosto de 2010

CROISSANTS

És estiu i tota cuca viu, i jo tinc tot el temps del món per fer investigacions culinàries!

Aquesta vegada li ha tocat el torn als croissants. Ja feia molt de temps que volia fer croissants autèntics (sense haver d'utilitzar la pasta de full dels supermercats) però mai em decidia, és clar, per la falta de temps.

Doncs ja he aconseguit el meu objectiu i han quedar realment bons.

La recepta l'he tret de la web "directo al paladar", on està molt ben explicat i és difícil equivocar-se.

Per més ajuda hi ha un video al youtube (en realitat en són 3) que també us pot servir. L'enllaç és:


No us desanimeu si veieu que sembla molta feina, perquè no n'és tanta i el resultat és espectacular, almenys, ja que menjeu broixeria, que sigui feta de forma cassolana.
Els podeu farcir tant de dolç com salat ja que la massa té poc sucre , així els podeu adaptar al vostre gust.

Aquí us deixo algunes fotos perquè us agafi ganes de prova'ls!!

Bon profit!!

Els croissants abans d'entrar al forn

Mmmmm....calentets i a punt per ser tastats


Que vagin de gust!!!!

Observacions: Són fantàstics sucats amb xocolata desfeta... o suís, ja total...
Calories per ració: Bastantes, però per un dia... a disfrutar que la vida són 4 dies i 3 de règim! ;)

viernes, 13 de agosto de 2010

Fideuada


Aquesta és una recepta per gaudir-la un dia de diumenge, amb una bona sangria de cava!!!

És la primera fideuà que he fet a la meva vida i, per ser la primera, em va quedar força bona.

Aquí va la recepta!!






INGREDIENTS (per a 2 persones)

- 200 g de fideus del número 2
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba
- 1 all
- 100 g de xampinyons o gírgoles
- 1 tomàquet trinxat sencer
- 100 g de gambes i musclos (la carn)
- 3 rodanxes de rap
- 500 ml de caldo de peix
- 1 cullerada d'oli


PREPARACIÓ

- Tallar les verduretes ben petites. Encendre el forn a 250º al gratinador.

- Posar la cullerada d'oli en una paella i tirar l'all i la ceba. Deixar fins que agafin un color doradet. En aquell moment tirar els pebrots, els bolets i el tomàquet ( amb aquest ordre)

- Un cop passats 15 ', quan la verdura estigui feta, tirar-hi els fideus i remenar perquè s'impregnin de tots els sabors dels vegetals

- Evocar-hi els 500 ml del caldo calent, i un cop agafat el bull, introduir el marisc i el rap. Deixar bullir 5 minuts.

- Un cop passats els 5 minuts, introduir la paella al forn i deixar 5 minutets més, veureu que els fideus s'hauran begut l'aigua i alguns hauran quedat "tiesos" a causa del gratinat.

I ja estarà llest! Que profitii!!

Observacions: Acompanyar aquesta fideuà amb un bon allioli (casolà o industrial, com més us agradi)
Calories per ració: 700 calories aproximades, sense tenir en compte l'allioli!!!

Nota: podeu fer més lleugera aquesta recepta disminuint a la meitat la quantitat de fideus i augmentant la quantitat de verdures.

martes, 10 de agosto de 2010

I la primera recepta és....AMANIDA "SALPICÓN" DE MARISC



Aquesta, doncs, és una recepta que fa anys volia tastar (i mira que n'és de famosa) i mai havia tingut ocasió, així que ja la teniu, la meva amanida tipus "salpicón" de marisc.

Que la disfruteu!!!!
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 2 patates mitjanes bullides
-1 pebrot verd italià
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 150 g de gambetes congelades
- 150 g de musclus congelats
- 2 llaunes de tonyina al natural
- Olives 10
- Tomàquet trossejat
- Vinagreta : oli (2 cullerades soperes), vinagre (2 cullerades soperes), sal maldon i pebre

PREPARACIÓ

- Trossegem les patates a dauets, i fem el mateix amb els pebrots, la ceba, les olives i el tomàquet

- A part, cuinem a una cassó amb un dit d'aigua bullint les gambetes i els musclos

- Barregem en un bol tota la verdura amb els fruits del mar i amanim amb la vinagreta d'oli, vinagre, sal maldon i pebre

- Deixem refredar a la nevera i ja estarà llest per tastar-ho!!!


Observacions: Perfecte per a un dia calorós o un post-platja
Calories per ració: 250 calories aproximadament